Xtreme Gaming Network

Joining AC servers directly when the lobby is down

Author Topic: Joining AC servers directly when the lobby is down  (Read 867 times)

Online Wally

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 7299
  • Karma: 113
  • AC Admin
    • View Profile
Joining AC servers directly when the lobby is down
« on: May 06, 2017, 08:24:54 PM »
Thus is for future reference, really.

You can join servers directly if you know the IP. Open race.ini (in Documents\Assetto Corsa\cfg), set the server IP in SERVER_IP parameter, save and exit. Now launch AssettoCorsa.exe with "/spawn" parameter (without quotes of course) and it will connect to the server without showing the launcher.
« Last Edit: August 01, 2017, 08:13:32 PM by Wally »
“You can please some of the people all of the time, you can please all of the people some of the time, but you can’t please all of the people all of the time”

Rolz

  • Guest
Re: Joining AC servers directly when the lobby is down
« Reply #1 on: May 06, 2017, 10:07:23 PM »
Really recommend Content Manager as well as an alternative launcher for AC... gives you more options to tweak graphics and a tone of other goodies.

Offline marty

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3745
  • Karma: -61
    • View Profile
Re: Joining AC servers directly when the lobby is down
« Reply #2 on: May 06, 2017, 11:43:41 PM »
Really recommend Content Manager as well as an alternative launcher for AC... gives you more options to tweak graphics and a tone of other goodies.

I tried it but found it more hassle then its worth, stock launcher does all I need which is find and launch a server and change game settings. I dont see anything I need for the launcher even if mine tends to stay on for days when I forget to close the launcher which I use in window mode.

Online Wally

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 7299
  • Karma: 113
  • AC Admin
    • View Profile
Re: Joining AC servers directly when the lobby is down
« Reply #3 on: August 02, 2017, 01:01:32 AM »
I couldn't leave it alone...

I got it working. You need to edit your Documents\Assetto Corsa\cfg\race.ini, and set the following red lines. I also removed the server IP address and GUID, but you should have valid values in there already from the last server you joined. You have to have a valid REQUESTED_CAR too - something that is actually available on the server. Edit the race.ini file, then you can just run AssettoCorsa.exe as usual and you'll jump straight into the server.

[REMOTE]
SERVER_IP=x.x.x.x
SERVER_PORT=9601
SERVER_NAME=XGN.COM.AU - Tuesday Practice
SERVER_HTTP_PORT=8082
REQUESTED_CAR=ks_ford_escort_mk1
NAME=XGN Wally
TEAM=
PASSWORD=
GUID=99999999999999999999
ACTIVE=1

[AUTOSPAWN]
ACTIVE=1
“You can please some of the people all of the time, you can please all of the people some of the time, but you can’t please all of the people all of the time”

Offline Bruce

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3440
  • Karma: 75
  • "Look out, I'm comin' through!"
    • View Profile
    • Delray and Buttonmania
Re: Joining AC servers directly when the lobby is down
« Reply #4 on: August 02, 2017, 09:16:09 AM »
nice work.
"I refuse to be what you call normal." Lemmy Caution

Online Bacchulum

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1956
  • Karma: 62
    • View Profile
Re: Joining AC servers directly when the lobby is down
« Reply #5 on: August 02, 2017, 09:42:48 AM »
Now launch AssettoCorsa.exe with "/spawn" parameter (without quotes of course) and it will connect to the server without showing the launcher.
This bit I don't understand. :-[ ???
I just double-click to launch stuff, how do you launch with a 'parameter'? ???

Online Wally

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 7299
  • Karma: 113
  • AC Admin
    • View Profile
Re: Joining AC servers directly when the lobby is down
« Reply #6 on: August 02, 2017, 10:42:27 AM »
Now launch AssettoCorsa.exe with "/spawn" parameter (without quotes of course) and it will connect to the server without showing the launcher.
This bit I don't understand. :-[ ???
I just double-click to launch stuff, how do you launch with a 'parameter'? ???
If you follow my last post, you don't need that spawn parameter any more. Just edit the race.ini and then run AC as usual.
“You can please some of the people all of the time, you can please all of the people some of the time, but you can’t please all of the people all of the time”

Online GzeroD

  • RestrictedRacing
  • Sr. Member
  • *
  • Posts: 389
  • Karma: 30
  • ∞+1 Seanus
    • View Profile
Re: Joining AC servers directly when the lobby is down
« Reply #7 on: August 02, 2017, 11:00:49 AM »
Really recommend Content Manager as well as an alternative launcher for AC... gives you more options to tweak graphics and a tone of other goodies.

This.
-Track limits- is a Toxic Meme.

Online AJ

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 508
  • Karma: 7
    • View Profile
Re: Joining AC servers directly when the lobby is down
« Reply #8 on: August 02, 2017, 12:20:20 PM »
Yep, since switching to Content Manager I couldn't possibly see myself going back. Just so much stuff that you can do, and even handles the basics way better than the standard UI.

Online rooshooter

  • RestrictedRacing
  • Full Member
  • *
  • Posts: 849
  • Karma: 26
    • View Profile
Re: Joining AC servers directly when the lobby is down
« Reply #9 on: August 02, 2017, 02:45:09 PM »
I couldn't leave it alone...

I got it working. You need to edit your Documents\Assetto Corsa\cfg\race.ini, and set the following red lines. I also removed the server IP address and GUID, but you should have valid values in there already from the last server you joined. You have to have a valid REQUESTED_CAR too - something that is actually available on the server. Edit the race.ini file, then you can just run AssettoCorsa.exe as usual and you'll jump straight into the server.

[REMOTE]
SERVER_IP=x.x.x.x
SERVER_PORT=9601
SERVER_NAME=XGN.COM.AU - Tuesday Practice
SERVER_HTTP_PORT=8082
REQUESTED_CAR=ks_ford_escort_mk1
NAME=XGN Wally
TEAM=
PASSWORD=
GUID=99999999999999999999
ACTIVE=1

[AUTOSPAWN]
ACTIVE=1

[AUTOSPAWN]
Option does not show in my config :(

Online Wally

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 7299
  • Karma: 113
  • AC Admin
    • View Profile
Re: Joining AC servers directly when the lobby is down
« Reply #10 on: August 02, 2017, 03:26:51 PM »
I couldn't leave it alone...

I got it working. You need to edit your Documents\Assetto Corsa\cfg\race.ini, and set the following red lines. I also removed the server IP address and GUID, but you should have valid values in there already from the last server you joined. You have to have a valid REQUESTED_CAR too - something that is actually available on the server. Edit the race.ini file, then you can just run AssettoCorsa.exe as usual and you'll jump straight into the server.

[REMOTE]
SERVER_IP=x.x.x.x
SERVER_PORT=9601
SERVER_NAME=XGN.COM.AU - Tuesday Practice
SERVER_HTTP_PORT=8082
REQUESTED_CAR=ks_ford_escort_mk1
NAME=XGN Wally
TEAM=
PASSWORD=
GUID=99999999999999999999
ACTIVE=1

[AUTOSPAWN]
ACTIVE=1

[AUTOSPAWN]
Option does not show in my config :(


You need to copy and paste those lines in. AC will set ACTIVE back to 0 every time, so you'll have to set it back to 1 whenever you want to jump straight to the server.
“You can please some of the people all of the time, you can please all of the people some of the time, but you can’t please all of the people all of the time”

Online rooshooter

  • RestrictedRacing
  • Full Member
  • *
  • Posts: 849
  • Karma: 26
    • View Profile
Re: Joining AC servers directly when the lobby is down
« Reply #11 on: August 02, 2017, 03:53:43 PM »
Thanks Wally.