Xtreme Gaming Network

Assetto Corsa server

Author Topic: Assetto Corsa server  (Read 9759 times)

Online Bird

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2065
  • Karma: -665
  • Ysu
    • View Profile
Assetto Corsa server
« on: May 10, 2014, 09:51:29 PM »
Gents, and mostly Wally (I think Wally is running the AC server at the moment, correct?)

I'm wondering where is it and what are the parameters. 

There maybe a cost-effective way to manage this - altho the current solution maybe superior, dunno.

If need be, I can set up a race server very quickly - I've figured out how to do it on Amazon AWS (cloud), after pixelboy on the arse forums gave me a few tips.  That's a very cost-effective way to run a server occasionally.
The reason it's cost effective and great - maybe it's not obvious - is that it can be started when it's needed, and stopped afterwards. 

Costs around 50c/hr for a mid-sized one - but it's not good to have it on 24/7, that'd be a bit hefty.

So a race meeting can be had for a couple of bucks.   And it can be scaled to requirements (processing power, ram, etc...)

Online Wally

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 8463
  • Karma: 129
  • AC Admin
    • View Profile
Re: Assetto Corsa server
« Reply #1 on: May 11, 2014, 09:06:52 AM »
Hi, as I said in the other thread, I'm using the netKar server, which is free.  Hard to beat the price. We can see how it stacks up capacity wise, although I've read the server is quite CPU efficient. You can run multiple servers on the one box. The connection is optic fibre.
“You can please some of the people all of the time, you can please all of the people some of the time, but you can’t please all of the people all of the time”

Online Bird

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2065
  • Karma: -665
  • Ysu
    • View Profile
Re: Assetto Corsa server
« Reply #2 on: May 11, 2014, 12:43:52 PM »
Hi, as I said in the other thread, I'm using the netKar server, which is free.  Hard to beat the price. We can see how it stacks up capacity wise, although I've read the server is quite CPU efficient. You can run multiple servers on the one box. The connection is optic fibre.

Ok that sounds great.  Can we appoint more admins, though?  I mean you're often around, but if/when you're not it'd be good if someone (or two) else could set it up or kick it into life if needed be.

Online Wally

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 8463
  • Karma: 129
  • AC Admin
    • View Profile
Re: Assetto Corsa server
« Reply #3 on: May 11, 2014, 04:51:26 PM »
I haven't spoken to the netKar guys yet.  I assume we'll see this current season to an end and then roll Tuesday nights over to AC. Bird, If you want to admin Tuesdays on the same server, that's fine by me.
“You can please some of the people all of the time, you can please all of the people some of the time, but you can’t please all of the people all of the time”

Online Bird

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2065
  • Karma: -665
  • Ysu
    • View Profile
Re: Assetto Corsa server
« Reply #4 on: May 11, 2014, 09:34:51 PM »
I'm not sure if I can make it every time, so I'd rather be a helper only.

Online Bird

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2065
  • Karma: -665
  • Ysu
    • View Profile
Re: Assetto Corsa server
« Reply #5 on: May 16, 2014, 07:39:20 PM »
hey, Wally, try this in the AC server:
http://www.assettocorsa.net/forum/index.php?threads/linux-servers-available-for-testing.10093/#post-148793
Quote
Is the CPU running high during booking as well? That is surprising. If it is running high during races only, try adding a bit of sleep time.. add:
SLEEP_TIME=1

in the server_cfg.ini

Online Wally

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 8463
  • Karma: 129
  • AC Admin
    • View Profile
Re: Assetto Corsa server
« Reply #6 on: May 16, 2014, 08:00:23 PM »
hey, Wally, try this in the AC server:
http://www.assettocorsa.net/forum/index.php?threads/linux-servers-available-for-testing.10093/#post-148793
Quote
Is the CPU running high during booking as well? That is surprising. If it is running high during races only, try adding a bit of sleep time.. add:
SLEEP_TIME=1

in the server_cfg.ini

Thanks, I've seen that and already done that. It works, too.
“You can please some of the people all of the time, you can please all of the people some of the time, but you can’t please all of the people all of the time”

Offline Bruce

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3440
  • Karma: 76
  • "Look out, I'm comin' through!"
    • View Profile
    • Delray and Buttonmania
Re: Assetto Corsa server OS updates
« Reply #7 on: September 03, 2014, 12:08:06 PM »
Hola Wally,

have you been applying the updates to your Windows Server?
Looking through the list, there doesn't appear a possibility it may be exploited, but thought I would see your policy and success.
"I refuse to be what you call normal." Lemmy Caution

Online Wally

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 8463
  • Karma: 129
  • AC Admin
    • View Profile
Re: Assetto Corsa server OS updates
« Reply #8 on: September 03, 2014, 01:56:05 PM »
Hola Wally,

have you been applying the updates to your Windows Server?
Looking through the list, there doesn't appear a possibility it may be exploited, but thought I would see your policy and success.

Exploited? I only update it when I see the timestamp's changed on my PC after an AC update.
“You can please some of the people all of the time, you can please all of the people some of the time, but you can’t please all of the people all of the time”

Offline Bruce

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3440
  • Karma: 76
  • "Look out, I'm comin' through!"
    • View Profile
    • Delray and Buttonmania
Re: Assetto Corsa server
« Reply #9 on: September 03, 2014, 04:30:28 PM »
Hola Wally,

have you been applying the updates to your Windows Server?
Looking through the list, there doesn't appear a possibility it may be exploited, but thought I would see your policy and success.

Exploited? I only update it when I see the timestamp's changed on my PC after an AC update.
No I meant the os updates from Microsoft.
"I refuse to be what you call normal." Lemmy Caution

Online Wally

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 8463
  • Karma: 129
  • AC Admin
    • View Profile
Re: Assetto Corsa server
« Reply #10 on: September 03, 2014, 05:14:06 PM »
Oh. Dunno. I haven't done anything.
“You can please some of the people all of the time, you can please all of the people some of the time, but you can’t please all of the people all of the time”

Online Bird

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2065
  • Karma: -665
  • Ysu
    • View Profile
Re: Assetto Corsa server
« Reply #11 on: September 03, 2014, 05:20:34 PM »
No ports open = no risk.  Not much reason to update....
Worst case someone gets in via AC or RDP, and they crash it or somesuch. 
They can't do much; you can't even send emails from within Amazon just like that.

But if you want to be sure, disable the RDP rule temporarily from the security rules. Or lock it to your IP range.
If you disable it, you'll have to re-enable it every time you want to manage something.
« Last Edit: September 03, 2014, 05:22:39 PM by Bird »

Offline Bruce

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3440
  • Karma: 76
  • "Look out, I'm comin' through!"
    • View Profile
    • Delray and Buttonmania
Re: Assetto Corsa server
« Reply #12 on: September 03, 2014, 07:19:55 PM »
Yep I thought it was low risk.
Thanks.

tapatalk on an °[●●]°

"I refuse to be what you call normal." Lemmy Caution

Offline Bruce

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3440
  • Karma: 76
  • "Look out, I'm comin' through!"
    • View Profile
    • Delray and Buttonmania
Creating the AC results
« Reply #13 on: September 05, 2014, 04:02:55 PM »
Hola Wally, having trouble exporting the HTML from your app:

although the file entry is '2014-09-04 09:43:21.84625 +0000 GMT' it attempts to create a file name with '/' in them?
Code: [Select]
an exception is dumped when saving the HTML output.

************** Exception Text **************
System.InvalidOperationException: File croft_2007  9/4/2014 is not a valid file name

any I ideas? I will attack this tonight once I get home.
Cheers,
Bruce
sorry for the bug reports here. :)
"I refuse to be what you call normal." Lemmy Caution

Offline Bruce

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3440
  • Karma: 76
  • "Look out, I'm comin' through!"
    • View Profile
    • Delray and Buttonmania
Re: Creating the AC results
« Reply #14 on: September 05, 2014, 07:47:43 PM »
Hola Wally, having trouble exporting the HTML from your app:

although the file entry is '2014-09-04 09:43:21.84625 +0000 GMT' it attempts to create a file name with '/' in them?
Code: [Select]
an exception is dumped when saving the HTML output.

************** Exception Text **************
System.InvalidOperationException: File croft_2007  9/4/2014 is not a valid file name

stupid Windoze, I changed the time format on the puter, all fixed.

any I ideas? I will attack this tonight once I get home.
Cheers,
Bruce
sorry for the bug reports here. :)
"I refuse to be what you call normal." Lemmy Caution